Deelnemen aan ons GLI programma

Het stappenplan voor deelname aan de GLI

 

Heb je interesse in deelname aan het GLI-programma? Bekijk dan hieronder het stappenplan voor deelname. Weet je nog niet zeker of het bij je past? Vraag dan eerst het gratis informatiepakket aan, zodat je een beter beeld krijgt van het programma. 

 

Stap 1: check of je voldoet aan de voorwaarden

Het GLI-programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en is vrijgesteld van eigen risico. Je mag deelnemen aan het programma als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je hebt een BMI boven 30;
  • Of je hebt een BMI boven 25 in combinatie met een verhoogd gezondheidsrisico;
  • En je hebt voldoende beheersing van de Nederlandse taal;
  • En je bent goed gemotiveerd om je leefstijldoelen te bereiken.

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk om de groepsbijeenkomsten goed te kunnen volgen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed gemotiveerd bent. Wees je ervan bewust dat we een bepaalde tijdsinvestering van je verwachten. Niet alleen voor het bijwonen van de groepsbijeenkomsten en de individuele sessies, maar ook voor het maken van de voorbereidende opdrachten. Een goed en blijvend resultaat kun je alleen maar behalen, als je echt bereid bent om (bepaalde patronen) te veranderen en goed gemotiveerd bent om je persoonlijke doelen te bereiken!

 

Stap 2: vraag je huisarts om je aan te melden

Aanmelding voor deelname start altijd bij je huisarts. Bespreek met je huisarts dat je overweegt om aan het GLI-programma deel te nemen en bekijk samen of het geschikt voor je is. Heb je een BMI tussen 25 en 30, dan kan je huisarts ook beoordelen of je aan de voorwaarden voor deelname voldoet. Komen jullie tot de conclusie dat het een goed idee is om de GLI te gaan volgen? Dan kan je huisarts je daarvoor aanmelden.

 

Stap 3: kies de groep waarin je wilt deelnemen

Na ontvangst van de aanmelding (via je huisarts) nemen wij binnen 2 werkdagen contact met je op. Dit kan telefonisch of via mail. We zullen je vragen om aan te geven in welke groep je wilt deelnemen. De verschillende groepen kun je in de planning vinden. Je ontvangt daarna van ons de startinformatie per mail en de leefstijlcoach, die de door jou gekozen groep gaat begeleiden, neemt contact met je op om je intakegesprek te plannen. 

 

Stap 4: het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek (van ongeveer 60 minuten) maak je kennis met de leefstijlcoach, neem je samen het programma nog eens door en bespreek je jouw persoonlijke doelen. De leefstijlcoach zal dit gesprek ook gebruiken om je motivatie te toetsen. Jij kunt het intakegesprek benutten om een nog beter beeld te krijgen van het programma en wat je wilt bereiken. Na afloop beslissen jullie samen of je definitief gaat deelnemen aan het programma.

 

Stap 5: van start!

Heb je definitief besloten om deel te nemen? Dan begint het programma met de startbijeenkomst, dat is je eerste groepsbijeenkomst. De datum en aanvangstijd van die bijeenkomst kun je in de planning terugvinden.