Het GLI-programma

Samen met je leefstijlcoach werken aan een gezonde leefstijl

 

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een speciaal programma, dat sinds 1 januari 2019 wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het programma is erop gericht om jou te begeleiden bij het realiseren van een gezonde(re) leefstijl en het verminderen van leefstijlgerelateerde (chronische) aandoeningen.

 

En wat brengt dat je? Dat is voor iedereen anders. Jij bepaalt zelf wat je doelen zijn. Deelnemers die je voorgingen, hebben dat allemaal om verschillende redenen gedaan. Bijvoorbeeld om minder medicijnen te hoeven slikken en zo van die vervelende bijwerkingen af te komen, weer met plezier te kunnen wandelen zonder telkens te moeten uitrusten, zonder schaamte in een vliegtuigstoel te kunnen zitten, eindelijk weer met de (klein)kinderen te kunnen voetballen, niet meer naar een grote-maten-kledingwinkel te hoeven of om eindelijk weer lid te worden van die vereniging waar ze vroeger met zo veel plezier hebben gesport.

  

In 2 jaar werken aan een blijvend gezondere leefstijl

Het GLI programma duurt in totaal 24 maanden en is opgesplitst in een basisprogramma (8 maanden) en een onderhoudsprogramma (16 maanden). Gedurende het programma heb je met je groep 16 groeps-bijeenkomsten, waarin je aan de slag gaat met diverse aspecten van een gezonde leefstijl. Daarnaast heb je een aantal individuele gesprekken met je leefstijlcoach, waarin je persoonlijke doelen en hulpvragen aan de orde komen. 

 

Jij hebt de regie

Het programma draait om eigen regie. Wij geloven dat jij je beter voelt als je zelf de regie hebt over je eigen leefstijl en zelf kunt bepalen wat bij jou past en wat niet. Je leefstijlcoach is er om je te adviseren en begeleiden, maar je doet het zelf. Het gaat om jouw gezondheid en daarin heb jij de leiding. Zo weet je zeker dat je na afronding van het programma zelfstandig verder kan!

 

Alle componenten van de leefstijl komen aan bod

Een gezonde leefstijl: dat is méér dan gezond eten en regelmatig bewegen. In dit GLI-programma vind je alle thema's terug, die van belang zijn om lekker in je vel te zitten en krachtig in het leven te staan. Zo is er aandacht voor: voeding, beweging, slaap, ontspanning, stress en innerlijke balans. We werken met voorbereidende opdrachten, waarmee je voor jezelf op al die thema's gaat verkennen hoe het ervoor staat en wat je nog kunt verbeteren. Tijdens de groepsbijeenkomst krijg je aanvullende informatie en worden er tips & adviezen gedeeld. In de individuele gesprekken met de leefstijlcoach kun je dan nog specifiek ingaan op de thema's waar je vragen over hebt of waar je extra aandacht aan wilt geven.

 

Nieuwe gewoontes aanleren

Ga je voor blijvend resultaat? Dan is het belangrijk om te 'breken' met oude patronen en nieuwe gewoontes aan te leren, die je een leven lang kunt volhouden. Daarom word je tijdens het programma uitgedaagd en begeleid om je eigen gedachten en gedrag te onderzoeken. Je brengt in kaart welke situaties, gebeurtenissen en gedachten ervoor zorgen dat je terugvalt in 'oud' gedrag. We begeleiden je om daar op een andere manier mee om te leren gaan. Je stelt stapsgewijs je eigen plan op, waarmee je ook na afronding van het programma goed in staat bent om je gezonde leefstijl te behouden.

 

Meer weten? Vraag dan hier je gratis informatiepakket aan.