De kosten van het GLI-programma

Vergoeding via je zorgverzekeraar

 

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding wordt niet verrekend met je eigen risico. Er zijn voor jou dus geen kosten aan dit programma verbonden. Je krijgt het bij alle zorgverzekeraars vergoed op basis van de verwijzing die je huisarts naar ons stuurt.

 

In sommige situaties is het handig om vooraf even contact op te nemen met je zorgverzekeraar:

  • Als je eerder al aan een GLI-programma hebt deelgenomen en dit niet hebt afgemaakt. Je mag één keer aan het GLI-programma deelnemen. Bij sommige verzekeraars krijg je toestemming om het een tweede keer te proberen als er een goede reden was waardoor je eerder bent gestopt. 
  • Als je jonger bent dan 18 jaar. Het GLI-programma is specifiek voor mensen van 18 jaar en ouder. Ben je 16 of 17 jaar dan kun je in sommige situaties wel deelnemen, maar daar heb je toestemming van je zorgverzekeraar voor nodig.
  • Als je een bariatrische ingreep (maagverkleining) hebt gehad, dan is het niet altijd mogelijk om aan en GLI-programma deel te nemen. Is de ingreep langer dan 5 jaar geleden, dan mag het vaak wel. Is het korter dan 5 jaar geleden, dan loop je de kans dat je zorgverzekeraar het niet vergoed. In beide gevallen is het verstandig om vooraf even te overleggen.

Kom je er met je zorgverzekeraar niet uit of heb je andere vragen over de vergoeding? Neem dan gerust contact met ons op!